30.07.19 12:00 Круглий стіл: «Фінансова грамотність для дітей: практики та перспективи»

30.07.19 12:00 Круглий стіл: «Фінансова грамотність для дітей: практики та перспективи»

UA:

30 липня фахівці у сфері освіти, психологи, представники ДФС та громадських організацій зустрілись за круглим столом для обговорення фінансової грамотності для дітей в прес-центр ІА  Українські Новини.

Проект ініційовано начальником ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін, що виступив з ініціативою розробити та застосовувати у навчанні новітні підходи, які включають сучасні ІТ-програми фінансової грамотності для маленьких громадян України. До реалізації даної пропозиції долучилась ГО Інститут податкових реформ.
Олена Хотенко, Голова Ради Інститут податкових реформ, розповіла про ідею реалізувати програму фінансової грамотності за підтримки органів влади. Учасники погодились з твердженням, що вивчення основ фінансової грамотності повинно розпочинатися ще зі шкільного та дошкільного віку. В ігровій формі (за допомогою інформаційних технологій) можна зацікавити дітей і прищепити методи безпечної фінансової поведінки. Це не лише формуватиме податкову культуру громадян, але й дозволить ефективніше використовувати власні кошти в майбутньому.

За словами Руслана Гришка, заступника начальника ГУ ДФС у Київській області, українці в більшості неприязно ставляться до податкової системи та, безпосередньо, податків. При цьому податкова культура громадян на низькому рівні. Важко змінити свідомість дорослих людей, проте можна навчити дітей, що держава – це не ворог, а податки сплачуються для покращення благополуччя громадян.

Про мету проекту та напрацювання розповів координатор проекту «Фінансова грамотність для дітей» Михайло Радіо. За його словами, у регіонах України діють різні навчальні проекти з фінансової грамотності. Тому було запрошено керівників та співзасновників для обговорення, щоб почути у загальних рисах про успіхи, ймовірні труднощі, які довелось їм долати та дізнатись їхнє бачення перспектив розвитку вивчення фінансової грамотності в Україні.

Олена Таран (Інститут післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка) та Наталія Бондарець (Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів) розповіли про програми, які діяли або на даний час діють в Україні. Держава зацікавлена в реалізації проектів по фінансовій грамотності, оскільки ні для кого не є новиною, що українці погано орієнтуються в податках та правильному плануванні бюджету. При цьому будь-яка освіта починається з дитинства.

У роботі круглого столу також взяли участь: 

Eugene Kaganovskiy та Сергій Данилюк (ТОВ «ІТ Інновації Україна»), Виктория Верони(психолог-консультант), Виктория Резник (начальник управління комунікацій ГУ ДФС у Київській області), Олеся Шніцер (завідувач сектору фінансової грамотності Фонд гарантування вкладів фізичних осіб), Ruslan Anfilov (заступник Голови Ради ГО «Інститут податкових реформ»), Вика Котлярова (проект «Фінансова грамотність» (м. Одеса)), Ірина Ярошевська (начальник управління організації роботи ГУ ДФС у Київській області), Maria Fabrycheva (керівник проекту «Центр сімейної психології «М-АРТ»), Анастасия Ващенко (ГО «Інститут податкових реформ»), Kseniia Savchenko (співзасновник ГО «Світ фінансів»), Yuliya Kurinskaya (ГО «Інститут податкових реформ»), Вікторія Качан(засновник і тренер в освітній майстерні «Щасливі діти»), Natalia Mazur(ГО «Інститут податкових реформ»), Янина Куць (тренер курсу «Фінансова грамотність»), Андрій Станіславський (Andrii Stanislavskyi) (ГО «Інститут податкових реформ»).


RU: 

30 июля 2019 года, в 12:00 в пресс-центре информационного агентства «Украинские Новости» состоялся круглый стол на тему: «Финансовая грамотность для детей: практики и перспективы».

https://ukranews.com/news/645098-30-07-19-12-00-kruglyj-stol-finansovaya-gramotnost-dlya-detej-praktiki-i-perspektivy

Во время которого были проанализированы успешные примеры учебных курсов, имеющиеся методические разработки по этой тематике, пути эффективного внедрения обучения.

Настоящее сложно представить без финансов. Фактически они обеспечивают функционирование подавляющего большинства процессов, происходящих в обществе. Многие специалисты в области образования считают, что изучение основ финансовой грамотности должно начинаться еще со школьного возраста.

В игровой форме (с помощью информационных технологий) можно заинтересовать детей и привить методы безопасной финансового поведения. Это не только поможет формировать налоговую культуру граждан, но и позволит более эффективно использовать собственные средства в будущем.

Алексей Кавилин (начальник Главного управления ГНС в Киевской области) выступил с инициативой разработать и применять в обучении новейшие подходы, включающие современные IТ-программы финансовой грамотности для маленьких граждан Украины.

К реализации данного предложения присоединилась ОО «Институт налоговых реформ». Уже состоялся митап «Перспективы внедрения IТ-программ финансовой грамотности для маленьких граждан», на котором прошло первое обсуждение (в рамках инициативы) при участии педагогов и родителей.

Место проведения: пресс-центр информационного агентства «Украинские Новости» (адрес: ул. Эспланадная, д. 20, г. Киев, рядом со станцией метро «Дворец спорта»).

 


30 липня фахівці у сфері освіти, психологи, представники ДФС та громадських організацій зустрілись за круглим столом для…

Опубліковано Інститут податкових реформ Середа, 31 липня 2019 р.

Comments for this post are closed.
" data-path="https://fabricheva.com.ua/wp-content/themes/mentalpress/share42/">

ПЛАН Б: забота о себе в стрессовой ситуации

"как я могу о себе позаботиться в случае если, ощущаю приступ паники , деструктивного поведения или проживаю стресс..."

про Самоцінність / психолог Марія Фабрічева ©playlist XII

27 відео-уроків про те, як вибудувати відносини з собою, зрозуміти свої цінності, потреби, як перестати знецінювати себе та інших, навчитися …

Марія Фабрічева: "Багато історій крутих жінок починаються зі слів «від мене пішов чоловік» / 40 нові 20

У #40нові20 - психотерапевтка Марія Фабричева: говоримо про зраду, про контракти для людей у стосунках, і про життя після зради.